Yhteinen nimittäjä: pakkanen

Nyt tapahtuu jotain jännittävää. En oikeastaan tiedä, mitä ja miten kaikki liittyy yhteen, mutta jotain on ihan pakko olla, ku on näin monta episodia limittäin ja lomittain enimmäkseen viimesen vuorokauden sisällä..

Autoepisodi:

18.05 Äitini istuu mustan bemarin takapenkillä. Tuijotan häntä ja tiedän, että jotain on pielessä. Sitten tajuan. Ei valoja. Menen kuskin puolelle istumaan ja rämplään valoja. Mitään ei tapahdu. Jep. Akku on vuotanut kuiviin. Luultavasti se mokoma on vielä haljennutkin. Vanhempieni vakuutukseksi väännän vielä avainta, mutta mitään ei edelleenkään tapahdu. Jeps. No ei hätä ole tämän näköinen. Menemme toisella bemarilla. Se on vähän isompi, uudempi, automaattivaihteilla ja diesel. Eli pitäisi olla kaikin puolin parempi. No ei siinä sitten mitään. Vien ne toisella autollamme pippaloihinsa ja jään poikakaverini luo yöksi.

08.15 Auto iloisesti roikan päähän, kun poikakaveri lähtee töihin. Isä oli varoittellut, että se auto vaatii 3-4 tuntia lämmitysaikaa. Toinen automme ei tarvitsisi. Se lähtee iloisesti käymään ilman roikkaakin kahden kymmenen asteen pakkasesta sen jälkeen, kun se on viikon seisonut pihalla siinä pakkasessa. Nimimerkillä olen kokeillut.

11.15 Kolmen tunnin lämmityksen jälkeen auto sahaa. Soitan isälle. Ei osaa auttaa kotoa noin 30 kilometrin takaa. Neuvoo pistämään uudestaan roikan päähän. En laita. Kokeilen uudestaan. Nyt lähti käymään. Parkki ei kuitenkaan suostu menemään pois päältä. Painan liikkumatonta jarrua lujempaa ja yllättäen parkki lähtee pois päältä ja auto lähtee liukimaan taaksepäin. Tajuan, että jarru on edelleen liikkumaton. Vedän parkin takaisin päälle.

Soitan serkulleni, joka asuu keskustassa. Hän tulee paikalle ja lämmitämme jarrunesteitä (heti kun löydämme ne).

12.05 Jarrut viimein toimivat ja pääsen lähtemään kotiin. Kiitän serkkua, joka käskee ajelle varovasti. Ainahan minä. Ei ole minun syyni jos auto muutoin lagaa.

No junalla mun muutoinkin piti kulkea ens viikko kouluun ja sieltä pois.

Kissaepisodi:

Kaverini kertoi, miten joutui potkiaisten jälkeen siivoamaan paskan – siis ihan kirjaimellisen paskan – pois lattialta, koska siivoamaan jääneet pojat olivat niin neitejä, etteivät voineet koskea siihen. Kumihanskojakaan ei tietysti ollut.

No kotona läydän sitten nurkasta iloisen, vähän reunoilta kuivettuneen kissanpaskan. Että paskahommiin pääsin minäkin.

Siivottuani kissanpaskat pois pääsen huoneeseeni, joka on kylmä. Laitan ilmalämpöpumpun päälle ja päätän lähteä kohta hakemaan puita. Ovi on kiinni, mutta jostain on jälkeeni tullut huoneeseeni meidän kissamme. Sitten huomaan, että huoneeni ja kylmän vintin välinen ovi on auki. Ei muuten ollut silloin, kun minä tulin huoneeseen.

Kalenteriepisodi:

Ensiviikko on vielä koulua, mutta sitten alkaa hiihtoloma. Äiti oli päättänyt, että lähdemme Leville. En tiedä miksi. Ainoa meistä, jolla on mitään toivoa mäessä on lumilautailua kömpelösti aloitteleva veljeni. Ja äiti on vielä sitä mieltä, että minutkin voi lyödä laudan päälle. Haha... joo... Mä mun kehonhallinnan hienosäätö toimii kuin manaatilla. Mun laskettelutyyliki on ihan samanlaine. Kyllähän sitä mahaallaanki alas pääsee...

Nuorisotyönohjaaja kysyy, voiko virolaisesta ystävyysseurakunnasta tulevat tytöt majoittua meille, pe-la yöksi kun ne tulevat käymään täällä päin. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Tytöt ovat minulle tuttuja viimen kesän reissusta ja meillä osataan jonkin verran viroakin, kun sieltä on niin paljon tuttuja. Eli no problemo. Ne tulevat heidän talvi/hiihto/kevät/millälielomallansa, joka ei käy ihan yksiin meidän lomamme kanssa. Meilä ne lähtisivät sitten lauantaiaamuna talvileirille. No problemo. Senkun menevät, ajattelin, että mä en varmaan ehdi sinne, kun me lähdetään Leville tosiaan sunnuntaina aamusta ja leiri kestää sunnuntaille.

Sitten mulle tulee vähän päästä viesti nuorisotyönohjaajalta, että sopiiko, että mun pitämä taidepaja onkin leirillä sarjakuvapaja. Eipä siinä mitään... jos joku ensin kertoisi vastaukset kolmeen kysymykseen: MIKÄ LEIRI? MIKÄ TAIDEPAJA? Ja ihan vaan yleisesti HÄ??? Vastaukseksi lähetin kaksi kysymysmerkkiä. Nuoristotyönohjaaja soittaa ja kysyy mitä kohtaa en ymmärtänyt. Esitin hämmentyneet kysymykseni. Selviää, että olen kuulemma viikko sitten luvannut hoitaa kyseisen leirin taidepajan. En todellakaan muista siitä mitään. Se ei silti sulje sitä pois, että näin olisi hyvinkin voinut käydä. Sitten sanon, että ookoo ja alan sumplia 26.-27.2 leiriä samalle viikonlopulle, jolloin olen lähdössä Leville.

Saan suhteellisen järkevän kulun tapahtumille: Kun tulen kotiin eprjantaina, pakkaan koulukamojen tilalle rinkkaan kamat Leville ja pakkaan reppuun tavarat leirille. Sitten haen viron tytöt meille. Aamulla lähdemme leirille. Seuraavana aamuna porukat ottavat rinkkani mukaan ja poimivat minut mukaan leiriltä.

Oih... hienosti sumplittu suunnitelma.

Sitten kaverini: "Eikö se leiri ollukkaa 26.-27. MAALISKUUTA." Wtf? Tarkistan jostain kalenteristä, että tosiaan myös maaliskuun nuo päivämäärät osuvat lauantaille ja sunnuntaille. Nuorisotyöohjaajalle lähtee viestiä. Jooh... maaliskuutahan ne.

Mitä mä taas säädän?

Kommentit