Hoksausleikki nimeltä muutto

Muuttoa ollaan siis valmistelemassa. Mielessäni on käynyt usempaankin kertaan, että muutto on jonkinlainen hoksausleikki, jossa mitataan mitä kaikkea on tajunnut tehdä ja ottaa mukaan. Tänään huomasin, että suurin osa lakanoista, jotka aion ottaa mukaan, on edelleen nätissämuovipaketissa, joka on varustettu tekstillä: ”Suositellaan pestäväksi ennen käyttöönottoa”. Minulla on toki pesutupa Oulussa, mutta käyttö maksaa 1,5 euroa. Sen lisäksi en tiedä, onko siellä mankelia. On siis ehkäpä viisaampi pestä kyseiset lakanat kotona.

Siinä pyykkikoneen ohjelman valmistumista odotellessani ratkoin yhdestä kauluspaidastani olkatoppaukset pois. En voi ymmärtää, mihin muutoinkin jo leveäharteinen nainen tarvitsisi olkatoppauksia. Ne lähinnä häiritsevät. Tämä kyseinen paita oli yksi niistä, jotka päätin jättää edelleen kaappiini. Olen nimittäin valmistellut myös vaatekaappiani muuttoa varten. Vaatteet, joita tiedän, että tuskin tulen käyttäämään joutivat kirpputorille tai jatkoivat kiertoaan äitelle tai veljelle. Kaappiin jääneistäkin vaatteista pitää vielä katsoa, mitä otan Ouluun mukaan ja mitä jätän kotipuoleen odottamaan vierailujani.

En ole vielä varma, saanko nykyistä sänkyäni mukaan. Se nimittäin riippuu siitä, minkä auton saan muuttoautoksi lainaan. Ratkaisin tietämättömyyden ongelmani sillä, että etsin Oulusta edullisen sängyn ja ilmoitin ostavani sen. Sitten kun muuttokuormani on purettu asuntoon käyn hakemassa sängyn. Mikäli olen saanut sänkyni mukaan laitan sen menemään muuttoauton mukana kotiin. Onpa sitten sielläkin päässä sänky, missä nukkua.

Kommentit