Painopäivitys

Tuntui kohtalaisen epäreilulta, että mielestäni en syönyt enempää, enkä liikkunut vähempää kuin silloin kun painoin kymmenisen kiloa vähemmän, mutta silti paino ei vain pudonnut. Koska ikää ei kuitenkaan ole kuin 23 vuotta, niin en usko, että se liittyy ikään ja sen myötä tapahtuviin aineenvaihdunnan muutoksiin. Sen vuoksi epäilen jopa, että kyseessä voisi olla jokin elimellinen vika (esim häiriöitä kilpirauhasen toiminnassa).

Tein kuitenkin mielestäni paljon tätä edesauttavia päätöksiä: vaihdoin salaatinkastikkeen oliiviöljyyn, join paljon vihreää teetä, tein satunnaisesti lihaskuntoa ja kävin uimassa ja kävelemässä, nukuin riittävästi, söin kunnollisen aamupalan, kuitua, vähensin hiilareiden määrää. (Tästä eteenpäin tekstin joukossa on myös tarkkoja lukuja, joten jos triggeröityy niistä jotenkin, niin tähän olisi ehkä hyvä lopettaa lukeminen tämän postauksen osalta.)

Paino putosikin viitisen kiloa, mutta painoin silti kymmenen kiloa enemmän kuin olisi pitänyt.

Painoindexin mukaan, minun pituiseni ihmisen pitäisi painaa maksimissaan 72 kiloa ollakseen normaalipainoinen. Pahimmillaan painoin 87 kiloa. Tavoitteeni on 70, enkä huolestu, vaikka paino putoaisi samalla kuuteenviiteen asti. Siitä alaspäin minun luultavasti pitäisi huolestua, sillä en ole koskaan ollut kevyt ikäisiini nähden, joten olettaisin, että minun painoni kuuluu olla normaalipainon lähempänä normaalipainon ylärajaa. Tuntuisi jotenkin oudolta painaa tyyliin 60 kiloa. Joillekin 170 senttiä pitkille ihmisille se on jopa aivan hirvittävän paljon. Uskon kuitenkin, että ihmisille on olemassa "luonnollinen" paino, joka on kovin yksilöllinen ja voi jonkun verran muuttua iän myötä.

No, joka tapauksessa, painoni on heilunut pitkään 82-84 välillä. Kyllästyin ja päätin aloittaa pätkäpaaston, jolla kaverini on. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kahtena vuorokautena viikossa syön vain 500 kilokaloria. Eli vaikkapa tiistai kello 13 ja keskiviikko kello 13 välillä syön vain 500 kilokaloria, joka on suunnilleen kaksi keittoa tai salaattia (ja vitusti teetä), tai viisi kuppia maitoon tehtyä kaakaota. (Ottakaa itse tarkemmin selvää, jos kiinnostaa.) Nyt mulla on ollut yksi pätkäpaastopäivä, maanantaina. Tänä-aamuna vaaka näytti 79,7 kg. Se ei ole varmaan ainakaan vuoteen näyttänyt alle 80 kiloa. Tällä jatketaan.

Aiempia postauksiani aiheesta:
Ensimmäinen viikko
Läskiä, läskiä

Kommentit